Nieuwsflits

15/04 Alle resultaten tem 5 april zijn verwerkt

Sint-Maria-Oudenhove

Sint-Maria-Oudenhove

Home Organisaties Feestdagfietstocht
Feestdagfietstocht - 25/05/2017 (donderdag Hemelvaart) PDF Print E-mail

 

Locatie: Café "De Kroon", Brakelstraat 13, Sint-Maria-Oudenhove
 

 

Afstanden Cyclo: 105 - 70 - 40 - 25 km - Kids: 25 km.

Inschrijving & Start:
  • 10 & 70 & 40 & 25 km: 07.00u - 10.00u
  • Kids - 25 km: I: 09.00u -09.20u - S: 09.30u

 

 

Parcoursbeschrijving:

25 km
Deze afstand vertrekt richting Steenhuize-Wijnhuize. Via Sint-Lievens-Esse gaat het richting Zottegem, waar er halverwege bevoorrading is in café 't Verval. Het tweede deel van de tocht gaat richting Herzele, om zo terug te keren naar Sint-Maria-Oudenhove.

Deze afstand bevat geen echte hellingen, en is daarom voor jong en oud een haalbare kaart!

40 km
Net als de kortste afstand splitst de 40 km zich samen af met de 25 km, om dan even verder zijn eigen weg te gaan richting Herzele. Ook hier is de bevoorrading in café 't Verval in Zottegem

Ook deze rit is zeker niet zwaar te noemen, en is ideaal als de 25 km net wat te kort is, en de 70 km te zwaar.

70 km
Zowel deze als de langste afstand gaan een totaal andere richting uit. Beide afstanden gaan voor een groot deel gelijk op. Eerst trekken we richting Lierde en Everbeek, waarna de taalgrens wordt overgestoken. Zo doorkruisen we heel wat pittoreske dorpjes met luisterrijke namen als Ogy, Wodecq en Lahamaide. Wielertoeristen die geregeld in deze streek vertoeven weten dat dit uitermate rustige wegen zijn met prachtige vergezichten. Zij weten echter ook dat die wegen onafgebroken op en af gaan en telkens aantikken bij de hoogtemeters! De splitsing is net voor Moulbaix, waar wordt doorgestoken naar Frasnes-les-Anvaing. Hier kan men dan ook genieten van een welverdiende bevoorrading. De terugrit loopt samen met de grootste afstand richting Ellezelles en Opbrakel. Via de Toep gaat het nog langs een pittig slot terug naar Sint-Maria-Oudenhove.

Ondanks het feit dat er geen kuitenbijters aanwezig zijn, is deze rit niet te onderschatten. Het is een tocht die continu golvend is, en zodoende toch rond de 800 hoogtemeters draait.

105 km
Zoals reeds vermeld, is deze tocht voor een groot stuk gelijklopend aan die van de 70 km. Echter gaan we hier nog een stukje dieper. Na de splitsing volgt er een eerste bevoorrading aan de molen in Moulbaix. Met hernieuwde krachten gaan we dan richting Tourpes en Willaupuis. In Frasnes sluiten we terug aan bij de kortere afstand, waar we kunnen genieten van de tweede bevoorrading. Samen met de collega's van de 70 km vervolldigen we het parcours richting Sint-Maria-Oudenhove, met 105 km op de teller.

Gezien de langere afstand telt deze tocht nog iets meer hoogtemeters, rond de 1100 om precies te zijn. In dit tijdstip van het jaar mag dit echter voor de geoefende fietser geen probleem zijn.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack