Nieuwsflits

15/04 Alle resultaten tem 5 april zijn verwerkt

Sint-Maria-Oudenhove

Sint-Maria-Oudenhove

Agenda

No events

Verjaardag van:

  • Fanny Van Petegem 53 (2 dagen)
  • Antoon Vermeersch 64 (16 dagen)
  • Jo De Rouck 50 (16 dagen)

Wie is online

We hebben 33 gasten online
Home Nieuws 27/06 Trofee De Beiaard: 16de Fietseling KWB-Harlekijn
27/06 Trofee De Beiaard: 16de Fietseling KWB-Harlekijn PDF Print E-mail

De wielertoeristenclub "KWB-Harlekijn" staat op zondag 27 juni 2010 in voor de organisatie van de Provinciale Fietseling, een fietshappening waarop niet alleen alle sportieve KWB-ers, maar ook alle andere fietsfanaten worden verwacht. Dit is inmiddels al de 16e editie en telt mee voor de "Trofee De Beiaard".
Komende zondag kunnen fietsers kiezen uit vier wegroutes in Zuid-Oost-Vlaanderen: de sportieve, de recreatieve of de familie-Fietseling. Daarbovenop serveert men ook nog eens twee zelf uitgestippelde én bewegwijzerde KWB-mountainbikeroutes.

De organisatie wil zich vooral profileren als zuiver recreatief, waarbij wel de geoefende wielertoerist aan bod komt, maar geen aansluiting bij erkende Vlaamse of Belgische sportbonden (VWB, BBR, VWB...) is vereist.
Het programma bestaat dit jaar uit vier wegtochten en twee 'veldtoertochten'. Voor de Sportieve Fietseling kunnen de geoefende fietsers ook deze keer kiezen tussen 70 of 105 km. De volledig nieuwe tochten brengen hen deze keer richting Geraardsbergen, Deftinge, Brakel en La Houppe. Ze lopen over een golvend parcours met enkele 'nijdige' klimmetjes, bekend of minder bekend.
De Recreatieve Fietseling is met zijn 50 km het 'kleine broertje' van de sportieve tocht. De tocht leidt de deelnemers binnen in het hartje van de Schelde- en de Bloemenstreek.
Gezinnen kunnen kiezen voor de Familie-Fietseling. Deze familietocht is een verkenning van de regio rond Sint-Lievens-Houtem (Denderstreek). De tocht loopt in twee lussen rond de startoplaats. Zo kan men na 20 km afhaken maar de sportieve gezinnen kunnen nog 10 km extra afhaspelen en zo 30 km op hun teller krijgen.
De MTB-fans krijgen twee zelf uitgestippelde routes voorgeschoteld. De mountainbikeroutes van 25 of 50 km zijn volledig bewegwijzerd en lopen over landwegen in Houtem en omgeving met toch enkele 'kuitenbijters'.

Afspraak op zondag 27/6 vanaf 7.30u in zaal Sint-Michaël (Kloosterstraat).

Bron: Het Nieuwsblad

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack